Трет состанок на конзорциумот на REPLACE – благодарност до Советодавниот одбор

Третиот состанок на конзорциумот на REPLACE се одржа на 9-ти и 10-ти декември 2020 година. Иако планиран да се одржи во Загреб, конзорциумот повторно се состана виртуелно, презентирајќи ги и дискутирајќи за активностите во 2021 година, како што е Калкулаторот на системи за греење, прирачници ориентирани кон практиките за потрошувачи, посредници и инвеститори, како и примери за најдобри практики од 9 земји.

За кампањите за замена што ќе се одржат во сите целни региони во 2021 и 2022 година, конзорциумот доби препораки од членовите на Советодавниот одбор во однос на плановите за имплементација, анализа на рамковните услови и предизвици, ризици и можности во регионите. Тимот на REPLACE им искажува благодарност на Gerhard Löffler (Канцеларија на Државната влада на Салцбург, Австрија), Horia Petran (Национален институт за истражување и развој во градежништво „УРБАН – ИНЦЕРЦ“, Романија) и Øyvind Skreiberg (Стационарна биоенергија во СИНТЕФ, Норвешка) за нивната драгоцена поддршка.

Cookie Consent with Real Cookie Banner