Cilj projekta REPLACE je motivirati in podpreti ljudi v ciljnih regijah devetih različnih držav, da svoje stare ogrevalne sisteme zamenjajo z okolju prijaznejšimi alternativami ali izvedejo preproste ukrepe energetske prenove, ki zmanjšajo skupno rabo energije v stavbah.

Da bi bila zamenjava uspešna, je zavezanost posrednikov in vlagateljev enako potrebna kot sodelovanje končnih uporabnikov.

  • Cilj tega poročila je poklicnim posrednikom (kot so instalaterji, dimnikarji, gradbeniki, energetski svetovalci itd.) zagotoviti poglobljeno znanje o možnostih ogrevalnih in hladilnih sistemov iz obnovljivih virov, ki so danes na voljo na trgu, da bi jih lahko dobro usposobljeni pospeševalci nadomestkov in jim omogočajo merjenje in sporočanje pričakovanih energetskih in finančnih prihrankov ter širših družbenih koristi nadomestkov ogrevanja in hlajenja.
  • Poročilo hkrati vlagatelje (bodisi finančne institucije, javne organe, dobavitelje energije ali lastnike stanovanj) obvešča o ekonomskih vprašanjih, najboljših praksah in inovativnih poslovnih modelih ter vzorčnih pogodbah za rešitve za ogrevanje in hlajenje iz obnovljivih virov.
  • Danes obstaja nešteto rešitev za ogrevanje, med katerimi lahko izbirajo potrošniki, poklicni posredniki in vlagatelji: čeprav obstajajo neobnovljive tehnologije, ki delujejo na fosilna goriva in so še vedno na voljo na trgu, to poročilo zajema in obravnava samo ogrevalne in hladilne sisteme, ki uporabljajo obnovljivih virov energije.
Cookie Consent with Real Cookie Banner