REPLACE моменти во Хрватска: Информирање на експерти за климатски прифатливо греење и ладење – REPLACE на најголемиот саем во регионот Загорје

Дури и професионалците можат да користат поддршка кога станува збор за климатски прифатливо греење и ладење. Со цел да се обезбеди оваа поддршка, проектниот партнер на REPLACE, REGEA беше дел од тринаесеттиот саем на Стопанската комора во Крапинско-загорската жупанија, најголемиот собир на бизнисмени, занаетчии, семејни земјоделски фарми и многу други во регионот на Загорје.

Овој тридневен меѓународен саем се одржа во Крапина од 8 до 10 септември 2022 година со вкупно 157 излагачи од индустријата и големи извозници, Претприемачкиот центар на Крапинско-загорската жупанија, бројни семејни земјоделски фарми, претставници од областа на енергетиката , финансиски институции, традиционални и модерни занаети. На саемот присуствуваа повеќе од 1.500 посетители, специјалисти и пошироката јавност.

Kако дел од саемот, REGEA ги здружи силите со компанија која има долгогодишно стекнато големо искуство во производството на парни котли, садови под притисок и топлински изменувачи и која сака да го прошири своето производство на системи за обновлива енергија. Заедно со REGEA, целта беше да се промовира проектот REPLACE и да се мотивираат посетителите на саемот да ги заменат своите стари системи за греење со поефикасни, еколошки алтернативи. За време на саемот на посетителите им беше поделен и прирачникот REPLACE за инсталатери, водоинсталатери, оџачари и инвеститори.

​​Стопанската комора на Загорје беше заеднички настан, организиран од Крапинско-загорската жупанија, градот Крапина, Занаетчиската комора на Крапинско-загорската жупанија, ХГК – Крапинската жупанија и Радио Кај.

Cookie Consent with Real Cookie Banner