REPLACE kampanje 2021, Primorsko-goranska županija

U prvom interim razdoblju projekta REPLACE, Energetski institut Hrvoje Požar (u daljnjem tekstu: EIHP) neumorno je radio na provedbi planiranih kampanja, unatoč izazovnoj situaciji s COVID-19.

  • U prostorijama Regionalne energetske agencije Kvarner, Obnovljivih izvora energije Hrvatske i EIHP-a osnovana su tri informacijska središta.
  • Tri sastanka lokalne radne grupe koja su do sada održana su bila vrlo uspješna, a svi prisutni članovi lokalne radne grupe su dali svoj doprinos raspravi i savjete o mogućim preprekama i izazovima. Prva radionica održat će se 6. listopada 2021. u Malom Lošinju. 
  • EIHP također širi svijest o REPLACE projektu na različitim radionicama i konferencijama, kao što je završna lokalna radionica projekta JOINT SECAP održana 23. lipnja 2021. Što se tiče drugih budućih aktivnosti, EIHP će predstaviti REPLACE na BLUE-GREEN HUB FORUMU 30. rujna 2021., konferenciji COASTENERGY projekta 5. listopada 2021., kao i tijekom Zagrebačkog energetskog tjedna.
  • Planiraju se organizirati i izleti primjerima dobre prakse. 
  • REPLACE Kalkulator će se koristiti za provođenje šest tehno-ekonomskih analiza odabranih zgrada u Rijeci, te na otocima Cresu i Lošinju. Nadalje, naljepnice za kotlove su već izrađene i pripremljene za postavljanje u kućanstvima. Sve spomenute aktivnosti prati snažna pokrivenost društvenih mreža, a ta aktivnost se planira nastaviti do kraja projekta.
Cookie Consent with Real Cookie Banner