REPLACE vodi prema naprijed održivo grijanje i hlađenje – praktični alati gotovo završeni

Iako COVID-19 otežava održavanje sastanaka, posebno na međunarodnoj razini, projekt REPLACE neprestano napreduje. Online sastanak konzorcija 16. rujna 2020. potvrdio je: Broj praktično orijentiranih alata za podršku krajnjim potrošačima, posrednicima i investitorima u njihovim zamjenskim kampanjama bit će spreman u bliskoj budućnosti:

  • Kako krajnji potrošači, posrednici i investitori doživljavaju obnovljivo grijanje i hlađenje? Koje izvore informacija koriste? A koje prepreke, izazove i potrebe vide u zamjeni neučinkovitih sustava održivim? Provedeni su brojni intervjui u svim partnerskim regijama. Relevantna izvješća pružit će uvid od listopada 2020. nadalje i činit će osnovu za REPLACE kampanje.
  • Matrice procjene grijanja REPLACE pružit će – na jasan i upravljiv način – vodič za sustave grijanja i hlađenja koji najbolje odgovaraju svakoj vrsti i kvaliteti zgrade. Regionalne prilagodbe, uključujući okolišne i ekonomske aspekte, i dizajn matrice su u izradi. Alat će biti dostupan od studenog 2020. nadalje.
  • Kalkulator REPLACE također je u izradi. Prva verzija, uključujući nacionalne uvjete u partnerskim zemljama, bit će spremna za izračun određenih zamjenskih projekata od siječnja 2021. nadalje.
  • Postoje dobre vijesti za sve koji traže pregled tehnologija grijanja i hlađenja: Za krajnje potrošače, posrednike i investitore postavlja se sadržaj za tri priručnika po mjeri, a prijevodi će biti spremni i dostupni do veljače 2021. godine.
  • Želite steći znanje iz održivih sustava grijanja i hlađenja koji su već u upotrebi? Tim REPLACE intervjuirao je odabrane stručnjake u projektnim regijama, prikupio podatke i ilustrativni materijal te će objavljivati ​​primjere najbolje prakse od veljače 2021. nadalje.
  • REPLACE nudi trening seminare za posrednike i investitore u šest projektnih zemalja: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji. Materijal za obuku je u izradi i bit će spreman od veljače 2021. nadalje.
  • Na prvim sastancima lokalnih radnih skupina, radne skupine su identificirale odgovarajuće zamjenske kampanje, prikupile povratne informacije o tehnologijama, identificirale potrebe poput smanjenja energetskog siromaštva ili podsticaja obrtnika da povećaju stopu zamjene. Zajednička tema jednog od sljedećih sastanaka bit će utvrđivanje i rasprava o regionalnim tržišnim potencijalima za održiva rješenja.
  • Više informacija o REPLACE aktivnostima bit će dostupno od siječnja 2021. nadalje: Prvi projektni bilten distribuirat će se u siječnju 2021. (pretplata na bilten). Video će pružiti pregled izazova i rješenja za održivo grijanje i hlađenje.
Cookie Consent with Real Cookie Banner