Be the Change, Take the Challenge

Na području Kantona Sarajevo aktivno je započelo sprovođenje kampanje zamjene starih i neefikasnih sistema grijanja sa novim, zelenijim alternativama na obnovljive izvore energije.

Prvi info štand je postavljen u prostorijama Centra za energiju, okolinu i resurse – CENER 21, gdje su svi zainteresirani posjetitelji imali priliku da čuju i pročitaju nešto više o projektu, kampanji zamjene te opcijama sistema grijanja na obnovljive izvore energije koje su dostupne u regiji kroz info listove i razgovor sa članovima našeg projektnog tima. 

Uspješno su započele i aktivnosti označavanja kuća koje se griju na 100% obnovljive izvore energije. Građani su izrazili zainteresiranost za ovu aktivnost i želju da svojim primjerom podstaknu druge da postanu odgovorniji i zamijene svoje neefikasne sisteme grijanja koji štetno utječu na okoliš, ali i zdravlje ljudi.

Do kraja 2021. godine planirano je nastaviti sa implementacijom pomenutih aktivnosti, ali i započeti sa drugim aktivnostima kampanje:

  • Izrada tehno-ekonomskih studija izvodljivosti zamjene neefikasnih sistema grijanja
  • Organizacija posjeta najboljim praksama sistema grijanja i hlađenja u regionu
  • Organizacija dana otvorenih vrata u domaćinstvima koja su izvršila zamjenu neefikasnih sistema grijanja

Pratite naše aktivnosti, uskoro objavljujemo kako se možete uključiti i gdje nas možete pronaći i posavjetovati se sa nama!

Cookie Consent with Real Cookie Banner