Drugi projektni sastanak REPLACE – virtualan i produktivan

Drugi sastanak projektnog konzorcijuma REPLACE-a održan je 19. i 20. maja 2020. Prvobitno je planirano da se održi u jednoj od partnerskih regija projekta, bavarskom Oberlandu u Nemačkoj, ali zbog mera COVID19, sastanak je promenjen u virtuelni i rezultirao je produktivnim diskusijama. Pored 12 projektnih partnera, tim je ovaj put imao priliku da pozdravi tri člana Savetodavnog odbora:

Gerhard Loffler iz Vladine kancelarije u državi Salzburg i šef odeljenja za ekonomiju i energetsko savetovanje. Horia Petran, viši naučni saradnik i koordinator rumunskog Centra za građevinsko znanje, na Nacionalnom institutu za istraživanje i razvoj u građevinarstvu “URBAN – INCERC”. I Øivind Skreiberg iz Norveške, glavni naučnik stacionarne bioenergije na SINTEF-u.

Tim REPLACE mogao bi imati veliku pomoć od savjeta članova odbora koji se odnose na njihovo iskustvo i rad, ali i na glavne teme sastanka, poput istraživanja o okvirnim uslovima za dekarbonizaciju sektora grejanja i hlađenja, istraživanja percepcije, interesa i potreba ciljnih grupa REPLACE-a, razvoj instrumenata za kampanje za zamenu kao što su matrica grejnih sistema, smernice za potrošače, posrednike i investitore i prikupljanje primera najbolje prakse. Drugo ključno pitanje bilo je formiranje lokalnih radnih grupa u svakoj projektnoj regiji, gde će oni podržavati pripremu i usmeravanje regionalnih kampanja za zamenu.

Cookie Consent with Real Cookie Banner