Drugi projektni sastanak REPLACE – virtualan i produktivan

Drugi sastanak konzorcija REPLACE održan je 19. i 20. svibnja 2020. Prvobitno je planirano da se održi u jednoj od partnerskih regija projekta, Bavarskom Oberlandu u Njemačkoj, ali zbog mjera COVID19, sastanak je promijenjen u virtualni i rezultirao je produktivnim diskusijama. Osim 12 projektnih partnera, tim je ovaj put mogao pozdraviti tri člana Savjetodavnog odbora:

Gerhard Löffler iz Ureda vlade države Salzburg i šef Odjela za ekonomiju i energetsko savjetovanje. Horia Petran, viši znanstveni suradnik i koordinator rumunskog centra za znanje građevinarstva, na Nacionalnom institutu za istraživanje i razvoj u građevinarstvu “URBAN – INCERC”. I Øyvind Skreiberg iz Norveške, glavni znanstvenik stacionarne bioenergije na SINTEF-u.

Tim REPLACE mogao bi imati veliku pomoć od savjeta članova odbora koji se odnose na njihovo iskustvo i rad, ali i na glavne teme sastanka, poput istraživanja o okvirnim uvjetima za dekarbonizaciju sektora grijanja i hlađenja, istraživanja percepcije, interesa i potreba ciljnih skupina REPLACE., razvoj instrumenata za zamjenske kampanje poput matrice sustava grijanja, smjernice za potrošače, posrednike i investitore te prikupljanje primjera najbolje prakse. Drugo ključno pitanje bilo je formiranje lokalnih radnih skupina u svakoj projektnoj regiji, gdje će oni poduprijeti pripremu i usmjeravanje regionalnih zamjenskih kampanja.

Cookie Consent with Real Cookie Banner