Objavljen Izveštaj D2.4: Razmena iskustava o prethodnim kampanjama zamene i njihova integracija u zakonodavne programe, SWOT za olakšavanje mera politike

Izveštaj D2.4 predstavlja detaljan pregled rada koji je već obavljen na nacionalnom i lokalnom nivou u cilju zamene neefikasnih sistema grejanja i hlađenja. To uključuje 22 kampanje za promociju opreme za grejanje i hlađenje koje su se odvijale u regijama REPLACE projekta, plus još pet kampanja koje su se odvijale izvan ciljnih regija.

Kampanje za zamenu unutar ciljnih regija REPLACE-a pokazuju mnoštvo različitih pristupa koji teže istom cilju. Od direktne zamene neefikasne opreme do indirektne sa osnovnom promocijom energetske efikasnosti putem dana otvorenih vrata ili opštih finansijskih podsticaja na nacionalnom ili lokalnom nivou. Ključni pristupi kampanja predstavljeni su u Izveštaju. Kampanje projekta REPLACE će se nadograditi na kampanje koje su već sprovedene unutar i izvan ciljnih regija.

Zemlje obuhvaćene izveštajem su Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Nemačka, Severna Makedonija, Srbija, Slovenija, Španija, kao i Češka, Danska i Velika Britanija.

Izveštaj je dostupan na engleskom jeziku.

Cookie Consent with Real Cookie Banner