Objavljen Izvještaj D2.4: Razmjena iskustava o prethodnim kampanjama zamjene i njihova integracija u zakonodavne programe, SWOT za olakšavanje mjera politike

Izvještaj D2.4 pokazuje detaljan pregled rada koji je već ostvaren na nacionalnoj i lokalnoj razini u cilju zamjene neučinkovitih sustava grijanja i hlađenja. Uključuje 22 kampanje za promociju opreme za grijanje i hlađenje koje su se odvijale unutar REPLACE regija, plus još pet kampanja koje su se odvijale izvan ciljnih regija.

Kampanje zamjene unutar ciljnih regija REPLACE-a pokazuju mnoštvo različitih pristupa kojima je isti cilj. Od izravne zamjene neučinkovite opreme do indirektne s osnovnom promocijom energetske učinkovitosti kroz događaje otvorenih dana ili opće financijske poticaje na nacionalnoj ili lokalnoj razini. Ključni pristupi kampanja predstavljeni su u Izvješću. Kampanje REPLACE-a će se nadograditi na kampanje koje su već provedene unutar i izvan ciljnih regija.

Zemlje obuhvaćene izvješćem su Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija, Španija, te Češka, Danska i Velika Britanija.

Izvještaj je dostupan na engleskom jeziku.

Cookie Consent with Real Cookie Banner