Objavljen Izvještaj D2.4: Razmjena iskustava o prethodnim kampanjama zamjene i njihovo uklapanje u zakonodavne programe, SWOT za olakšavanje mjera politike

Izvještaj D2.4 prikazuje detaljni pregled rada koji je već obavljen na nacionalnom i lokalnom nivou kako bi se zamijenili neefikasni sistemi grijanja i hlađenja. Uključuje 22 kampanje za promociju opreme za grijanje i hlađenje koje su se odvijale unutar REPLACE regija, plus još pet kampanja koje su se odvijale izvan ciljnih regija.

Kampanje zamjene unutar ciljnih regija REPLACE-a pokazuju mnoštvo različitih pristupa koji teže istom cilju. Od direktne zamjene neefikasne opreme do indirektne sa osnovnom promocijom energijske efikasnosti putem događaja dana otvorenih vrata ili općim finansijskim poticajima na nacionalnom ili lokalnom nivou. Ključni pristupi kampanja prikazani su u Izvještaju. REPLACE kampanje će se nadograditi na već provedene kampanje unutar i izvan ciljnih regija.

Zemlje obuhvaćene izvještajem su Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija, Španija, a dodatno i Češka, Danska i Velika Britanija.

Izvještaj je dostupan na engleskom jeziku.

Cookie Consent with Real Cookie Banner