Načrtujete zamenjavo sistema za ogrevanje, hlajenje ali prenovo stavbe? REPLACE Primeri najboljših praks ponujajo pomoč pri izbiri novega sistema za ogrevanje in hlajenje – poročilo D4.4

Ko nameravate zamenjati stari sistem ogrevanja ali hlajenja ter prenoviti stavbo, se lahko pojavijo številna vprašanja. Projekt REPLACE vam nudi pomoč – s svojimi 38 primeri iz prakse predstavlja projekte, ki so bili uspešno realizirani in zdaj pomagajo prihraniti energijo, zmanjšati stroške in varovati okolje. Projekti, prikazujejo primere izvedene v gospodinjstvih in vključujejo projekte toplotne izolacije stavbe ter tudi široko paleto zamenjav od ogrevanja na olje, premog ali plin do ogrevanja s podnebjem prijaznimi toplotnimi črpalkami, peleti ali sončnimi kolektorji. Če načrtujete zamenjave v širšem obsegu, navdih in odgovore lahko najde tudi v primerih najboljših praks. Vključeni so npr. prenova mestne četrti, uporaba mobilne ogrevalne enote za upravljanje prehoda na obnovljive vire energije ali zamenjave omrežja na biomaso v podeželskem naselju. 

Primeri na kratko prikazujejo npr. katere nove tehnologije so izbrali uporabniki, če so bile med postopkom namestitve prepoznane kakršne koli težave in tudi kaj je še prav posebej dobro delovalo, in navsezadnje tudi katere koristi imajo porabniki od novega sistema. Tabela na koncu vsakega primera vsebuje najpomembnejše podatke o nameščeni zmogljivosti, od začetnih naložb do spodbudnih shem, ki so na voljo. 

Vseh 38 primerov najboljših praks je v angleški različici poročila D4.4

Za vsako od desetih ciljnih regij REPLACE je na voljo izbor prevedenih primerov najboljših praks.

Cookie Consent with Real Cookie Banner