Planirate novi HC sustav ili obnovu zgrade? REPLACE primjeri najboljih praksi nude pomoć usmjerenu na praksu – Izvješće 4.4

Kada planirate zamijeniti stari sustav grijanja ili hlađenja (HC) ili obnoviti zgradu, mogu se pojaviti mnoga pitanja. REPLACE pruža ruku pomoći: sa svojih 38 primjera najboljih praksi, predstavlja projekte koji su uspješno realizirani i koji sada pomažu u uštedi energije, novaca i klime. 

Projekti koje provode pojedinačna kućanstva uključuju projekte toplinske izolacije, kao i širok raspon zamjena od grijanja na lož ulje, ugljen ili plin do grijanja s klimatski prihvatljivim dizalicama topline, peletom ili solarnim pločama. Svatko tko planira zamjenu na široj razini također može pronaći inspiraciju i odgovore u REPLACE primjerima najbolje prakse. Uključeni su npr. obnova gradske četvrti, uporaba mobilnog spremnika za grijanje za upravljanje prijelazom na obnovljive izvore energije ili instalacija mreže na biomase u ruralnom naselju.

Primjeri sažeto prikazuju npr. koju su novu tehnologiju ljudi odabrali, ako je bilo poteškoća tijekom procesa instalacije ili što je posebno dobro funkcioniralo i kako profitiraju od novog sustava. Tablica na kraju svakog primjera sadrži najvažnije podatke o instaliranom kapacitetu, od početnih ulaganja do dostupnih shema poticaja.

Svih 38 primjera najbolje prakse nalazi se u verziji na engleskom jeziku D4.4 Report.

Za svaku od deset REPLACE ciljnih regija dostupan je izbor prevedenih primjera najbolje prakse.

Cookie Consent with Real Cookie Banner