REPLACE kampanje u Hrvatskoj – projektni
partner REGEA informira o klimatski
prihvatljivom grijanju, pomaže u dobivanju
subvencija i organizira studijsko putovanje

U Gradu Zagrebu i pograničnim županijama Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj, REPLACE projektni partner REGEA zagovara prelazak na klimatski prihvatljivo grijanje i hlađenje na mnogo načina:

Obnovljivi izvori grijanja u Krapinsko-zagorskoj županiji – studijsko putovanje

REGEA je zajedno sa pilot gradom Velika Gorica provodila REPLACE kampanje poput savjetovanja i edukacije o korištenju obnovljivih izvora energije – djeci, mladima, građanima, poduzetnicima, djelatnicima gradske uprave. Kroz različite edukativne aktivnosti pomogli su 100 krajnjih potrošača da dobiju subvencije za klimatski prihvatljiva rješenja za zamjenu sustava grijanja i tako kupe sustave grijanja, poput dizalica topline, fotonaponskih sustava. Za građane Velike Gorice održana je javna tribina o korištenju obnovljivih izvora energije u kućanstvima, održana je press konferencija te postavljen informativan kutak dostupan svima zainteresiranima za ovu temu.

REGEA je također organizirala mnoge lokalne kampanje u ciljanim regijama, među ostalima posebno dojmljivu koja je građanima kroz studijski posjet pokazala primjer najbolje prakse iz stvarnog života. Organiziran je studijski posjet u jedno kućanstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje su krajnji korisnici vidjeli u praksi instalirani kotao na cjepanice snage 45kW te razgovarali s vlasnicima sustava koji su podijelili svoja pozitivna iskustva. Zamjena sustava grijanja stvorila je goleme uštede energije ali i uštede na računima za energiju – praktičan primjer koji može potaknuti potrošače da repliciraju i nastave mijenjati neučinkovite sustave grijanja i u drugim regijama.

Cookie Consent with Real Cookie Banner