REPLACE kampanje

V obdobju 2021-22 poteka v Sloveniji 9 različnih aktivnosti, ki so namenjene ozaveščanju gospodinjstev o pomembnosti uporabe okolju prijaznega ogrevalnega sistema, ki ne prinaša samo ekonomskih prihrankov gospodinjstvu, temveč je tudi okolju bolj prijazen iz vidika manjšega izpusta CO2 in PM delcev.

V sklopu projekta REPLACE se vzpostavljajo informacijske točke v energetskih svetovalnih pisarnah mreže ENSVET, izvajajo se izobraževanja ter predstavitev primerov dobre prakse menjav ogrevalnih sistemov, hkrati potekajo tudi spletni webinarji za strokovno in splošno javnost. Eden izmed takih sledi 4.11.2021, ko bo potekal webinar za gospodinjstva, kjer bodo poudarjene prednosti menjave ogrevalnega sistema ter tudi predstavitev spletnega kalkulatorja ogrevalnega sistema.

Od aprila 2021 naprej poteka v sodelovanju s podjetjem Kronoterm kampanja »Zamenjaj olje za okolje«. Kampanja preko izobraževalnega vodiča ter spletnega kalkulatorja gospodinjstva spoznava s prednostmi menjave starih, neučinkovitih sistemov za ogrevanje z okoljem bolj prijaznimi alternativami. Gospodinjstva, ki bodo menjala star sistem, se lahko aktivno vključijo v kampanjo ter pridobijo za nakup toplotne črpalke tudi bon ugodnosti.

Cookie Consent with Real Cookie Banner