»REPLACE – tvoj kalkulator ogrevalnega sistema« – Spletni seminar junij 2021

»REPLACE – tvoj kalkulator ogrevalnega sistema« bo na voljo v 9 jezikih, vključno s slovenščino. Končni potrošniki, posredniki in vlagatelji lahko predhodno ocenijo projekte, pri čemer lahko ocenijo zamenjavo sistema na obnovljiv vir energije ali zamenjavo sistema daljinskega ogrevanja za obstoječo hišo. Orodje je uporabno za: posrednike, dobavitelje in druge zainteresirane posameznike. Dinamično orodje je na voljo preko spleta, in se ga lahko uporablja na vseh napravah z dostopom do spleta.

Ob zaključevanju spletnega orodja, se je mednarodna projektna skupina REPLACE 15. junija sestala na spletnem seminarju. Značilnosti in funkcije je predstavila ekipa Avstrijske agencije za energijo, kjer se je v živo predstavilo delovanja orodja. Orodje je enostavno za uporabo in končnemu potrošniku ponudi tudi grafično podkrepljen, podroben in strokoven odgovor.

Da bi uporabniki orodja prejeli rezultate, prilagojene njihovim regionalnim okoliščinam, se je skupina REPLACE naučila, kako preveriti in popraviti vse informacije za kalkulatorjem. Tako partnerji REPLACE ne le upravljajo besedila kalkulatorja v 9 jezikih, temveč tudi posodabljajo podatke orodja – na primer specifične investicije, razpoložljive subvencije in letne stroške za različne možnosti ogrevanja.

»REPLACE – tvoj kalkulator ogrevalnega sistema« temelji na preizkušenem orodju Hexit avstrijskega inštituta za energetiko Vorarlberg. Ko bo orodje prilagojeno mednarodni uporabi, bo na voljo od julija dalje in bo uporabnikom pomagalo pri sprejemanju odločitev o zamenjavi ogrevanja do konca leta 2025.

Cookie Consent with Real Cookie Banner