REPLACE vaš kalkulator sistema grejanja – Webinar, juni 2021.

REPLACE kalkulator sistema grejanja bit će dostupan na 9 jezika, uključujući i engleski. Krajnji potrošači, posrednici i investitori mogu unapred uraditi proračune za svoje projekte zamene, procenujući zamene prema sistemima obnovljivih izvora energije ili sistemima daljinskog grejanja za postojeće kuće. A planiran je kao alat sa belom oznakom: posrednici, dobavljači i svi drugi zainteresirani, kalkulator mogu postaviti na vlastite web stranice i alat mogu profitabilno koristiti za svoje poslovanje.

Kako bi dovršio alat, REPLACE-ov međunarodni projektni tim sastao se na webinaru 15. juna. Karakteristike i funkcije predstavio je tim Austrijske energetske agencije poput činjenice da se ne mogu izračunati samo jednoporodične kuće, već i zgrade do 1.500 m² stambenog prostora, jednostavan način upotrebe za krajnjeg korisinka dopunjen i ekspertskim načinom ili rezultati koji su grafički prikazani na četiri različita načina.

Kako bi osigurao da korisnici alata dobijaju rezultate prilagođene njihovim regionalnim okolnostima, REPLACE tim naučio je kako proveriti i ispraviti sve informacije iz kalkulatora. Na taj način, partneri REPLACE ne samo da upravljaju tekstualnim delom kalkulatora na 9 jezika, već i ažuriraju podatke alata – poput investicija, dostupnih subvencija i godišnjih tekućih troškova za različite opcije grejanja.

REPLACE kalkulator sistema gejanja zasnovan je na proverenom i testiranom Hexit alatu austrijskog Instituta za energiju Vorarlberg. Nakon što bude prilagođen međunarodnoj primeni, alat će biti dostupan od jula pa nadalje i može pomoći korisnicima u zameni grejanja do kraja 2025. godine, sa sadržajem koji su partneri REPLACE-a sada naučili održavati ažuriranim.

Cookie Consent with Real Cookie Banner