REPLACE vaš kalkulator sustava grijanja – Webinar, lipanj 2021.

REPLACE kalkulator sustava grijanja bit će dostupna na 9 jezika, uključujući i engleski. Krajnji potrošači, posrednici i investitori mogu unaprijed uraditi proračune za svoje projekte zamjene, procjenjujući zamjene prema sustavima obnovljivih izvora energije ili sustavima daljinskog grijanja za postojeće kuće. A planiran je kao alat sa bijelom oznakom: posrednici, dobavljači i drugi svi drugi zainteresirani, kalkulator mogu postaviti na vlastite web stranice i alat mogu profitabilno koristiti za svoje poslovanje.

Kako bi dovršio alat, REPLACE-ov međunarodni projektni tim sastao se na webinaru 15. lipnja. Karakteristike i funkcije predstavio je tim Austrijske energetske agencije poput činjenice da se ne mogu izračunati samo jednoporodične kuće, već i zgrade do 1.500 m² stambenog prostora, jednostavan način upotrebe za krajnjeg korisnika dopunjen i ekspertskim načinom ili rezultati koji su grafički prikazani na četiri različita načina.

Kako bi osigurao da korisnici alata dobivaju rezultate prilagođene njihovim regionalnim okolnostima, REPLACE tim naučio je kako provjeriti i ispraviti sve informacije iz kalkulatora. Na taj način, partneri REPLACE ne samo da upravljaju tekstualnim dijelom kalkulatora na 9 jezika, već i ažuriraju podatke alata – poput investicija, dostupnih subvencija i godišnjih tekućih troškova za različite opcije grijanja.

REPLACE kalkulator sustava grijanja zasnovan je na provjerenom i testiranom Hexit alatu austrijskog Instituta za energiju Vorarlberg. Nakon što bude prilagođen međunarodnoj primjeni, alat će biti dostupan od srpnja pa nadalje i može pomoći korisnicima u zamjeni grijanja do kraja 2025. godine, sa sadržajem koji su partneri REPLACE-a sada naučili održavati ažuriranim.

Cookie Consent with Real Cookie Banner